7 obiceiuri care iti afecteaza casca moto – Scoala Moto AMI

Știi cum să ai grijă de casca moto? Iată 7 obiceiuri care dăunează căștilor moto

Nu mai e fixă pe cap, a prins mirosuri ciudate, viziera e zgâriată – sunt problemele principale pe care le întâlnim când vine vorba de căștile moto. Totuși, poți să le eviți dacă scapi de câteva obiceiuri nu tocmai bune. Apoi o să te surprindă cât de bine arată casca după doi sau trei ani de folosire intensă.

1. Nu agața casca moto de oglindă

E un obicei comod și comun printre motociclișți, dar e foarte dăunător pentru interiorul căștii. Oglindă presează căptușeală în câteva puncte și se tocesc înainte de vreme. Când vine vorba de căști full face, căptușeală de la baza căștii poate fi tocită în mai puțin de un an doar pentru că o agăți de oglindă.

casca-moto

Sursa foto: riders.drivemag.com

2. Nu lasă mănușile înăuntru

Toată lumea pune mănușile în interiorul căștii, e ca un ritual de câte ori le scoți din mâini. Dar nu e prea bine pentru interiorul căștii. Mănușile sunt murdare, aduna o grămadă de microbi și de obicei, transpiri în ele. Casca poate prinde mirosuri ciudate și asta nu-i deloc plăcut.

3. Nu purta casca moto pe mână

Deși e foarte comod, mai ales după ce ți-ai pus tot echipamentul și vrei să-ți folosești mâinile. Dar procedând așa ai putea să o lărgești și să nu mai stea fixă pe cap.

4. Nu ține casca de vizieră

Da, ni se întâmplă tuturor cel puțin o dată. Problema e că se slăbește mecanismul și nu va mai sta deschisă când ai nevoie.

casca moto

Sursa foto: riders.drivemag.com

5. Încearcă să aerisești casca

După drumuri lungi, ar trebui să lași casca moto la ventilat, întoarsă și cu viziera deschisă. Astfel interiorul are timp să se usuce și să se aeriseacă.

6. Nu folosi spray antibacterian

Cele mai multe modele au o căptușeală la interior care se poate spala. Chiar producătorii recomandă să faci asta din când în când. Știm că este mai ușor cu spray antibacterian, dar acesta este o soluție de moment, deoarece curață doar la suprafață, nu ajunge până în interiorul materialului.

7. Nu șterge viziera cu șervețele de hârtie

Deși unele viziere au un strat anti-zgârieturi, nu te baza pe asta. Șervețelele umede și cele de hârtie pot crea micro-zgârieturi care în timp vor afecta viziera. Folosește o pânză din microfibră și soluție pentru ochelari și vei vedea perfect.

Sursa articolului: Seven bad habits that are ruining our helmets